ToeSox kompanija je nastala u Kaliforniji 2004-te godine, sa idejom da dizajniraju i proizvode čarape sa prstima koje bi se koristile pri vežbanju Joge. Od samog starta su posvećeni izradi čarapa koje ne klizaju i koje imaju prste.

Mnogima je poznat osećaj klizanja u Joga pozi i koliko to može da bude ne samo neprijatno već i opasno. Takođe, ako vežbamo bosi u prostoru koji nije dovoljno zagrejan, prva misao nam je kako bi bilo super da tada imamo čarape. Ne treba zaboraviti ni higijenu, jer nikada nismo sigurni koliko su čiste prostirke koje su nam na raspolaganju u studiju i koje koristimo za vežbanje.

ToeSox Carape Za Jogu

Šta odlikuje ToeSox čarape?

Osnovna karakteristika svih ToeSox čarapa je da su to čarape sa prstima, odnosno svih 5 prstiju su razdvojeni otvorima koje nude ToeSox čarape. Pri tome, postoje ToeSox modeli koji imaju zatvorene prste, ali i modeli sa poluotvorenim prstima.

Druga važna karakteristika gotovo svih modela ToeSox čarapa je da na tabanima i delu prstiju imaju silikonske stopice koje sprečavaju klizanje. Ideja je da ne brinemo o klizanju, već da se u potpunosti fokusiramo na vežbanje.

Najnovija tehnologija koju koristi ToeSox na nekim od svojih modela (Barre Socks) je da se na prednjoj strani stopala (odmah iza prstiju) nalaze košni jastučići dok se na ostatku stopala nalaze silikonske stopice. Na ovaj način se pruža još bolji osećaj tokom vežbanja, posebno na časovima Barre Fitness-a, kao i na časovima baleta.

ToeSox Carape Za Berre Fitnes

Zašto čarape sa prstima?

Svaki par čarapa koji nosi ToeSox logo je napravljen tako da ima 5 prstiju. To nije nikakav modni trik, već za takvu konstrukciju čarapa postoje ozbiljni razlozi. Kako u ToeSox kažu, to je ono što čini razliku između dobrog i fantastičnog treninga.

Prsti na čarapama čine higijensku barijeru između prstiju, što prstima daje slobodu i prostor samo za sebe. Takav raspored ne dozvoljava stvaranje mikroorganizama kojih je kasnije teško osloboditi se.

Prsti u ToeSox čarapama imaju veću slobodu pokreta, što je nešto na šta su prsti navikli tokom hiljada godina evolucije čoveka. Prsti koji su prirodno razmaknuti i pokretljivi daju daleko bolji osećaj balansa i uzemljenja, ne samo tokom vežbanja, nego i tokom čitavog dana.

Uzemljenje i stabilnost koju pružaju ToeSox čarape su nešto što se očekuje tokom vežbanja i treninga. ToeSox čarape sprečavaju klizanje i uvrtanje stopala i važan su rekvizit za bezbedno i efikasno vežbanje.

Mišići stopala se intenzivnije aktiviraju i angažuju u slučaju korišćenja čarapa sa prstima. Iz toga sledi da će vaš trening biti intenzivniji i da ćete, recimo u Jogi, moći intenzivnije da uđete u mnoge položaje.

Čarape sa prstima eliminišu trenje između prstiju i tako sprečavaju povrede kože i eventualne žuljeve, dok sa druge strane pomažu cirkulaciju duž celih stopala i prstiju stopala.

ToeSox Carape Za Pilates

Kvalitet čarapa usmeren ka vežbačima i prirodi

Da li ste znali da je modna industrija (odeća, obuća, itd.), posle industrije prerade nafte, najprljavija i najopasnija industrija po životnu sredinu. Zbog toga su u ToeSox jako obazrivi koje materijale koriste pri izradi svojih proizvoda i na koji način se obavlja sama proizvodnja.

Da bi smanjili loš uticaj na planetu, ToeSox teži ka tome da pravi što je moguće kvalitetnije proizvode, sa sa ciljem da traju što duže. Na taj način se smanjuje potreba za čestim zamenama čarapa za vežbanje, pa je i manji otpad koji završava u prirodi.

Pamuk je glavni sastojak ToeSox čarapa i ToeSox za svoje proizviode koristi isključivo organski pamuk. Oni koriste sertifikovani „combed“ pamuk, visokog kvaliteta, koji je trajniji od običnog pamuka. Takođe, ToeSox koristi isključivo pamuk koji je GOTS sertifikovan. To je jedan od najrigoroznijih standarda u tekstilnoj industriji i on definiše svaki korak proizvodnje, od prisustva toksičnih materija u materijalu do načina na koji se tretiraju ljudi koji učestvuju u proizvodnji.

Pakovanje ToeSox čarapa je takođe takvo da ima minimalan uticaj na životnu sredinu.

ToeSox Carape Za Ples

ToeSox čarape za Jogu, pilates, ples, balet, berre fitnes

Osnovni ToeSox proizvod su čarape sa prstima koje se koriste tokom vežbanja. Međutim, ToeSox je kreirao široku paletu modela, tako da što bolje odgovaraju potrebama specifičnih treninga.

Tako imamo čarape za Jogu, čarape za pilates, čarape za ples, čarape za balet, čarape za Berre Fitnes (sve popularniji vid vežbanja koji korene vuče iz baleta). Svi modeli imaju oznaku Grip, što znači da imaju silikonske stopice ili kožne jastučiće koji sprečavaju klizanje.

Modeli mogu biti dužine ispod članka, iznad članka, do kolena, itd. Raspon boja i dezena za sve te modele je izuzetno bogat. Razumljivo, čarape su dostupne u više veličina (S, M i L) koji odgovaraju evropskim brojevima od 36 do 45.

ToeSox klasične čarape

Ovde reč „klasične“ treba uzeti sa rezervom, jer se i dalje radi o čarapama sa prstima (zatvorenim prstima) koje su namenjene nošenju tokom dana. Glavna razlika je u tome što ovi modeli nemaju silikonske stopice koje sprečavaju klizanje, jer se koriste tokom dana, dakle, dok nosimo neku obuću.

ToeSox Grejaci Za Noge Leg Warmers

ToeSox črejači za noge ili Leg Warmers

Film Flashdance je 80-ih godina učinio grejače za noge (Leg Warmers) obaveznim rekvizitom na svakom času aerobika i fitnesa. U međuvremenu su grejači za noge pomalo pali u zaborav, međutim sada se vraćaju na velika vrata.

Bez obzira na promenljive modne trendove, sigurno je da su grejači za noge korisni jer mišiće nogu drže stalno zagrejanim, i tako omogućavaju bezbedniji i intenzivniji trening.

ToeSox nudi veliki broj modela grejača za noge, koji su svi izrađeni od visoko kvalitetnih i dugotrajnih materijala. Takođe, ToeSox Leg Warmers su dostupni u atraktivnim bojama.

ToeSox Rukavice Za Vezbanje

Rukavice za vežbanje

Kao što naša stopala zahtevaju stabilan i siguran oslonac, često na isti način treba pomoći i dlanovima.

ToeSox ima u ponudi rukavice koje pružaju odličan oslonac tokom časa Joge, časa baleta ili tokom korišćenja pilates opreme. Dostupne su u više veličina i nekoliko boja.

U Joga studiju Namaskar u svakom trenutku imamo prilično veliki izbor ToeSox čarapa iz serije Grip, koje su odlično univerzalno rešenje za Jogu, pilates, Berre fitness, ples i balet.

Takođe, imamo i najprodavanije modele grejača za noge, pa ako vam je potrebno nešto od ove opreme, slobodno nas konkaktirajte. Trenutno raspoložive modele, boje i brojeve možete pogledati i rezervisati u našem Web Shop-u. Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije, možete se javiti na 064 270 32 02 (može i Viber).

Ukoliko želite neki specifičan ToeSox model koji ste pronašli na ToeSox sajtu, javite se i tada, moguće je da ga možemo nabaviti i da može biti u Srbiji za 10-ak dana.