Jogu možete učiti i vežbati sami, uz pomoć YouTube-a ili iz neke od brojnih knjiga i specijalizovanih video materijala, ali teško da se bilo koji od tih metoda može porediti sa vežbanjem u Joga studiju. Prilika da direktno vidite, čujete i pitate o mnogim aspektima vežbanja Joge je moguća jedino kada radite sa nekim ko se time bavi ozbiljno duži vremenski period.

Mi u Joga Studiju Namaskar se trudimo da budemo prvi izbor i prava adresa za sve ljude u Beogradu zainteresovane da počnu ili nastave sa vežbanjem Joge.

Ko smo mi

Osnivači i instruktori u Joga Studio Namaskar su Sonja Bogdanović i Aleksandar Maletić. Časove Joge u našem studiju vode i Nina Radovanović i Gordana Bihelović.

Sonja Bogdanovic

Sonja Bogdanović

Sertifikovani Instruktor Joge i Pre Natal Joge

Sonja vežba Jogu gotovo 20 godina dok časove Joge vodi duže od 7 godina. Počela je vežbajući Jogu sa Jasminom Puljo da bi vremenom učila i usavršavala se kod mnogih učitelja. Obuku i sertifikaciju za Instruktora Joge je završila u školi Dragana Lončara (200-Hour Teacher Training Certification), ubedljivo najcenjenijoj školi za obuku Joga instruktora na ovim prostorima.

Takođe, Sonja je i sertifikovani instruktor Pre Natal Joge, i ta obuka je opet završena u Joga školi Dragana Lončara. Kao deo dodatne obuke, Sonja je završila i odgovarajući program na TIMS fakultetu i tako dobila zvanje Operativni trener Joge.

U studiju Namaskar Sonja vodi časove u okviru programa Joga za iskusnije, Joga za početnike, kao i časove Joge za trudnice. Veliko iskustvo u vođenju časova Joge joj pomaže da kreira časove koji su drugačiji, zanimljivi i izazovni. Često sa vežbačima diskutuje i o zdravoj ishrani, a nije retkost i da vežbače iznenadi nekim od zdravih kolača koje je sama spremila.

Aleksandar Maletic

Aleksandar Maletić

Sertifikovani Instruktor Joge

Aleksandar Maletić vežba Jogu 10 godina, dok časove Joge drži već 4 godine. Aleksandar je počeo vežbajući Jogu kod Peđe i Mirjane Gnjatić, potom je vežbao kod Dragana Lončara i Ivane Jovanović, dok trenutno vežba Ashtanga Jogu kod Mirele Đurić. Obuku i sertifikaciju za instruktora Joge je završio u školi Joge Dragana Lončara (200-Hour Teacher Training Certification). Završio je i odgovarajući program na TIMS fakultetu i dobio zvanje Operativni trener Joge.

U Joga studiju Namaskar vodi časove u okviru programa Joga za početnike. Na tim časovima pokušava da nove vežbače postepeno i sistematično uvede u svet Joge, sa ciljem da se osposobe za napredniji nivo vežbanja, a zašto da ne, i za samostalno vežbanje Joge.

Ponekad, dajući instrukcije za neki položaj, pomeša desnu i levu stranu, ali, ne brinite, tada bude momentalno ispravljen od strane pažljivih vežbača.

Nina Radovanovic

Nina Radovanović

Sertifikovani Instruktor Joge

Nina je rođena u Beogradu gde je i odrasla i završila formalne studije jezika. Učenje jezika je onda postalo izgovor za putovanja, istraživanje novih svetova, novih naroda i znanja.

Veliko interesovanje za duhovne prakse, odvelo je prvo u Indiju gde se 2007 upoznala sa praksama Joge na samom izvoru, a posle nekoliko godina završila i kurs za učitelja Joge (200-Hour YTT). Istraživanje se potom nastavilo i u ostalim zemljama Azije i kroz susret raznolikih kultura i naroda crpela je inspiraciju za neprestano samoispitivanje. Podstaknuta željom za novim znanjem i samootkrivanjem obilazila je i razne ashrame u Indiji, radionice meditacije, tajlandske masaže, a od nedavno i u Evropi brojne kurseve u oblasti plesa i bodyworka, Aguahara, tretmana u vodi itd.

Nina u Joga studiju Namaskar vodi časove Jutarnje Joge kao i individualne časove joge na engleskom jeziku.

Gordana Biheilovic

Gordana Bihelović

Sertifikovani Instruktor Joge

Gordana vežba Jogu već 4 godine, a prvi ozbiljni susret sa Jogom imala je u studiju Namaskar.

Obuku i sertifikaciju za instruktora Joge je završila u školi Joge Dragana Lončara (200-Hour Teacher Training Certification). Završila je i odgovarajući program na Fakultetu Sporta i Fizičke Kulture u Beogradu i dobila zvanje Operativni trener Joge. U svom daljem usavršavanju Gordana je pohađala brojne kurseve i radionice koje se tiču Joge i meditacije, a uspešno je završila i obuku za program tajlandske masaže.

Gordana u našem studiju vodi čas Joge subotom od 10 sati ujutru. Ovaj čas je namenjen kako onima koji već duže vremena vežbaju Jogu, tako i onima koji su novi u svetu Joge.

Zašto Joga Studio Namaskar

U želji da ljudima sa Voždovca, Banjice, Dedinja, naselja Stepa Stepanović, Braće Jerković i okolnih opština približimo Jogu na što direktniji i komforniji način, pre 6 godina smo odlučili da pokrenemo naš studio.

Vežbajući u mnogim studijima i razgovarajući sa kolegama koje su već vodili časove Joge u svojim ili tuđim studijima, znali smo koliko je u današnje vreme teško imati sopstveni studio, odnosno prostor namenjen isključivo za Jogu.

Verovatno ste i Vi u svom kraju primetili koliko brzo nastaju novi Joga studiji i prostori za vežbanje Joge i koliko brzo se zatvaraju i nestaju.

Ipak, naša želja je od starta bila prostor namenjen isključivo vežbanju Joge, jer jedino na taj način vežbačima možemo pružiti najviše. Znali smo da niko ne voli prljav, zapušten i bučan prostor, da je posebno iritantno kada se čas po svaku cenu mora završiti u određeno vreme jer je neki drugi fitnes program na redu, i tome slično.

U našem studiju toga nema.

Nema frke i panike, nema tenzije i žurbe. To vežbačima daje priliku da budu prisutni ovde i sada, da prate šta se dešava u telu dok vežbaju, da jasno čuju svoje disanje i da ne dozvoljavaju pažnji da luta. Jednostavno, mi i naš studio smo tu za naše vežbače.

Joga Studio Namaskar je zvanično registrovan u APR-u kao sportsko udruženje i poseduje svoj PIB i račun u banci. Kao što smo već napomenuli, mi smo sertifikovani instruktori Joge koji su školovanje završili u, na ovim prostorima, najcenjenijoj školi Joge, Školi Joge Dragana Lončara.

Po čemu se Joga Studio Namaskar razlikuje od drugih

Ono što Joga Studio Namaskar izdvaja od većine drugih je:

 • Časovi Hatha Joge podeljeni u dva nivoa

  To znači da smo u stanju da Joga početnicima posvetimo preko potrebnu pažnju na časovima rezervisanim samo za njih, dok iskusniji imaju priliku da u okviru svojih grupa vežbaju intenzivnije i dinamičnije

 • Program Joga za trudnice

  Broj mesta gde se vežba Joga za trudnice u Beogradu je još uvek mali, i nama je posebno drago što smo jedan od retkih studija koji ima ovaj program u svojoj ponudi

 • Besplatan prvi čas na svakom od grupnih programa

  Želimo da pružimo priliku budućim vežbačima da besplatno vežbaju sa nama i tako testiraju da li im ovakav vid vežbanja odgovara

 • Izuzetno prijatan prostor za vežbanje

  Naš studio je zaista čisto, prijatno i tiho mesto za vežbanje Joge. Nalazi se u najlepšem delu Voždovca, u zgradi sa liftom i u okolnim ulicama je moguće naći besplatan parking

 • Obezbeđena prostirka i rekviziti

  Joga prostirka i drugi rekviziti potrebni za vežbanje su već obezbeđeni u studiju

Koji Joga programi se održavaju u studiju Namaskar

U našem studiju se održavaju časovi Hatha Joge podeljeni u sledeće programe:

 • Joga za početnike

  Program koji je namenjen kako početnicima tako i onima kojima takav nivo i tempo vežbanja Joge u potpunosti odgovara. U našem studiju su aktivne dve grupe programa Joga za početnike

 • Joga za iskusnije

  Program namenjen onima koji već duže vremena vežbaju Jogu, koji su dobro savladali osnove i mogu bezbedno da rade intenzivnije. Trenutno je aktivna jedna grupa u okviru ovog programa

 • Joga za trudnice

  Pored regularnih časova Hatha Joge u našem studiju se održavaju i časovi Joge za trudnice. Za sada je aktivna jedna grupa ovog programa.

 • Jutarnja Joga

  Program dinamičnih i statičnih vežbi, sa posebnim naglaskom na disanju i osluškivanju sebe, namenjen svima koji vole i žele da vežbaju ujutru, idealno pre posla i započinjanja svakodnevnih obaveza

 • Individualni časovi Joge

  Za sve bliže informacije o individualnim ili privatnim časovima Joge molimo Vas da nas kontaktirate

Gde se nalazi studio Namaskar

Joga Studio Namaskar se nalazi u Beogradu, u najlepšem delu Voždovca, preko puta Banjičke šume. Studio je u neposrednoj blizini naselja Stepa Stepanović, Banjica, Braće Jerković, Dedinje i Kumodraž. Odlično je povezan gradskim prevozom sa okolnim naseljima.

Adresa studija Namaskar je Mosorska broj 7, studio se nalazi u stanu u novoj stambenoj zgradi, na 4-tom spratu, broj stana je 19.

Ulaz u zgradu je sa bočne strane, iz ulice Milice Milojković. Da bi se ušlo u zgradu potrebno je pozvoniti na interfon pored oznake Joga Studio. Zgrada poseduje lift koji vozi do studija. Čim izađete iz lifta na 4-om spratu, studio je odmah ispred Vas.

U okolnim ulicama je uvek moguće naći mesto za parkiranje i ovaj deo grada nije zoniran.

Marker na mapi u nastavku prikazuje lokaciju studija, a samu mapu možete uvećavati, smanjivati i pomerati kako bi se lakše orijentisali.

Kako gradskim prevozom doći do studija?

Ukoliko dolazite iz pravca Autokomande, do studija možete doći autobuskim linijama 47 i 48. Potrebno je da siđete na stanici Mosorska u Bulevaru Oslobođenja (pretposlednja stanica pre skretanja ka Banjici).

Takođe, do studija možete doći tramvajskim linijama 9, 10 i 14, kao i autobuskom linijom 33, i u tom slučaju je najbolje da izađete na stanici kod Saobraćajnog Fakulteta.

Ukoliko dolazite iz naselja Stepa Stepanović, do studija najlakše možete doći pešice (studio je udaljen nekih 700 metara od ulaza u naselje Stepa Stepanović). Takođe, možete koristiti i bilo koju tramvajsku liniju ka Autokomandi, i tada je najbolje da izađete na stanici kod Saobraćajnog Fakulteta.

Ako dolazite iz pravca naselja Banjica, najlakše je do studija doći pešice (studio je od pijace na Banjici udaljen nekih 500 metara). Ukoliko koristite autobuske linije 47 i 48, potrebno je da izađete na stanici Mosorska u Bulevaru Oslobođenja.

Kako da nas kontaktirate

Da nas kontaktirate ili zakažete svoj dolazak na prvi čas i rezervišete mesto u grupi pozovite ili pošaljite SMS na neki od sledećih brojeva telefona:

 • Sonja Bogdanović060 606 02 05

 • Aleksandar Maletić – 064 270 32 02