Dragana Plećaš je izuzetno posvećena poslu koji radi i već duži niz godina uspešno vodi beogradski Body and Mind Studio Contrology.

Neprekidna edukacija i usavršavanje, kao i aktivno praćenje svetskih trendova u oblasti fitnesa i Joge, doveli su do toga da je Studio Contrology danas poznato i omiljeno mesto svima onima koji žele da vežbaju na bezbedan, prijatan i efikasan način.

Draganina želja da svojim vežbačima pomogne posvećenom pažnjom, stručnim i kvalitetnim programima, kao i veoma prijatnim prostorom za vežbanje, dovela je do toga da me kontaktira i konsultuje u vezi kupovine profesionalne opreme za Joga studio.

Ja sam predložio opremu za Jogu iz Mandukinog Studio Gear programa, koja osim što je izuzetnog kvaliteta, takođe je i cenovno daleko prihvatljivija u odnosu na cene pri pojedinačnoj kupovini Mandukinih proizvoda.

Dragana je odlučila da kupi Manduka ProLite Joga prostirke, kao i odgovarajuće blokove (Manduka Recycled Foam Yoga Block) i trake (Manduka Align Yoga Strap), sve iz Manduka Studio Gear programa.

Ova oprema se već više od 6 meseci uspešno koristi u studiju Contrology, u okviru brojnih Joga programa koji se u tom studiju održavaju.

Zamolio sam Draganu da nam kaže nešto o sebi, svom studiju i programima koji se u njemu održavaju.

Dragana, kažite nam nešto o sebi

Naravno, ja sam Dragana Plećaš, sertifikovani Joga i prenatal joga instruktor Vidya joga škole, sertifikovani MK pilates instruktor, sertifikovani Fisaf International fitness trener, personalni trener i vlasnik Studija Contrology, koji se nalazi u Beogradu, Cvijićeva broj 46.

Ja volim ono što radim i trudim se da iz godine u godinu unapredim sebe i u ličnom i u profesionalnom domenu, kako bih bila bolja osoba, svestranija, otvorenija i iskusnija.

Body and Mind Studio Contrology

U poslednjih nekoliko godina spajam ljubav prema putovanjima i stručnom usavršavanju, tako da su u planu još neke edukacije, naročito internacionalnog tipa kako bi rad studija dovela na još viši nivo. Ovde bih posebno izdvojila usavršavanje iz domena Body and Mind programa, vežbi za kičmu i/ili leđa, pre i post natal programa vežbi, itd.

Kada i kako ste počeli da se bavite Jogom

Jogom sam se počela baviti još tokom studiranja iz potrebe da se malo razgibam, otklonim tenziju i povremene tegobe ramenog pojasa, kao i leđa i vratnog dela kičme, a sve usled višečasovnog sedenja tokom predavanja i učenja za ispite.

Nakon rekreativnog bavljenja jogom počeli su se otvarati putevi za profesionalno bavljenje kako jogom tako i pilatesom, fitnesom, personalnim radom sa vežbačima, radom na pilates spravama u studiju za pilates i ostalim vrstama grupnih treninga i treninga sa određenim kategorijama ljudi.

Moj put se i dalje nastavlja u pravcu razvijanja veština joga instruktora, već sam imala prilike probati više stilova joge. Planiram nastaviti dalje usavršavanje u tom pravcu kako bih na što bolji način znanje i iskustvo prenosila dalje, a moje časove učinila svrsishodnijim i boljim u svakom pogledu.

Ko jednom proba jogu i oseti benefite na bilo kom nivou (fizičkom, somatskom, mentalnom, emotivnom, duhovnom, energetskom) uvek se rado vraća toj staroj disciplini. Svima nama je potrebno duboko disanje, veća fleksibilnost (ne samo telesna već i svaka druga ), spoznaja sebe i sveta oko nas, kao i mir i tišina koju ostvarujemo kroz relaksaciju i opuštanje.

Zato volim Jogu i sve druge Mind and Body discipline, jer mi one daju sve ono što je mom telu i umu neophodno.

Recite nam nešto o vašem Joga studiju i programima koji se u njemu održavaju

Body and Mind Studio Contrology se nalazi u Beogradu, u ulici Cvijićeva 46, na opštini Palilula.

Počeo je sa radom pre dve i po godine.

Koncipiran je tako da je podeljen na Body and Mind programe, funkcionalne treninge i individualne treninge.

Body and Mind Studio Contrology

Body and Mind programi u našem studiju su Hatha joga, Spine yoga (joga za kičmu), Flow yoga (Vinjasa yoga ), zatim Pilates, BodyArt i Healthy Spine Happy Spine (Zdrava i srećna kičma).  Healthy Spine Happy Spine je novi program koji je proistekao iz želje da pomognemo što većem broju ljudi koji imaju problema sa kičmom i/ili leđima.

U okviru  funkcionalnih treninga imamo programe Total Body Control i Mama Core (poseban program namenjen trudnicama i porodiljama) sa akcentom na individualnom pristupu i radu u malim grupama od maksimalno šest osoba. Kod ovih programa svako dobija svoj program vežbi kreiran na osnovu više parametara i zdravstvenog upitnika koji se popunjava prilikom upisivanja u naš studio.

Tu su naravno i treninzi 1-1 gde uz stručan nadzor ličnog trenera sa potrebnim kvalifikacijama vežbači dolaze do najbržih rezultata u zavisnosti od potreba, želja i zdravstvenog stanja.

Vodimo se idejom da je jedino stručan i kvalitetan rad najispravniji i zato imamo različite programe, grupe su male, a posvećenost tokom rada je maksimalna.

Zašto bi preporučili vežbanje Joge

Jogu bih preporučila svim ljudima, jer pomaže i prija na svakom nivou.

S obzirom da deluje na više nivoa ljudskog postojanja i nema ograničenja po pitanju godina, preporučljiva je i za mnoga zdravstvena stanja. Zbog toga ne čudi njena velika popularnost kako na globalnom nivou tako i kod nas.

Prilikom prvog dolaska u naš studio, mi uvek obavimo razgovor sa novim klijentom, a klijent takođe popuni i zdravstveno-informativni upitnik. To je neophodno da bi klijente pravilno uputili na vrstu joge ili programe vežbi koji su adekvatni i prilagođeni njihovom trenutnom fizčkom stanju i potrebama.

Zašto ste odlučili da u svom studiju imate kvalitetnu Joga opremu

Manduka Studio Gear Oprema za Jogu

Pored stručnih i kvalitetno vođenih časova našim vežbačima želimo da obezbedimo i kvalitetne uslove i opremu za rad.

Zbog toga se u našem studiju na časovima joge koristi asortiman Manduka proizvoda (strunjače, blokovi, kaiševi).

Koju opremu ste kupili i da li ste zadovoljni njom

S obzirom na različite stilove joge koje imamo u studiju odlučili smo se za Manduka Studio Gear strunjače. One su dizajnirane upravo sa namenom da se mogu koristiti kod različitih stilova joge, da imaju dovoljnu debljinu, da se ne klizaju, da su postojane, da dugo traju i da su lako prenosive.

Pored toga u našem studiju imamo i Manduka blokove i kaiševe, kao pomoćna sredstva u savladavanju određenih položaja u jogi i njihovom pravilnom izvođenju.

Želim se zahvaliti u ime svojih vežbača i u svoje lično ime na ostvarenoj saradnji sa Joga Studio Namaskar. Oprema je za svaku preporuku i jako smo  zadovoljni istom!!!

Manduka Studio Gear Oprema za Jogu u Studio Contrology

I na kraju, kako vas novi vežbači mogu kontaktirati

Studio Contrology se nalazi u Beogradu, praktično u centru grada, u ulici Cvijićeva broj 46.

Svi zainteresovani za vežbanje u našem studiju mogu se javiti na broj telefona 069 123 01 02.

Više informacija o nama, našem studiju, i programima možete naći na našem sajtu www.contrology.rs, kao i na Facebook-u i Instagram-u: studio contrology