Dragi vežbači,

U nedelju 11-og Aprila u terminu od 19 do 21 sat održaće se radionica Fascia Freedom u Joga Studiju Namaskar na adresi Vojvode Stepe 259.

Radionicu vodi naša koleginica Nina Radovanović, a svi zainteresovani se mogu javiti Nini na broj telefona 0640341011 ili poslati email na nina.radovanovic@gmail.com.

U nastavku možete pročitati više o fasciji kao i o samoj radionici.

Ovo je najbolja stvar koju sebi možeš da pokloniš u nedelju uveče 😉

Sloboda za fasciju je sistem kompatibilan sa jogom koji je baziran na pomogalima, kao što su loptice, blokovi itd. Cilj ovog sistema je da kreira fleksibilnost, olakša ili eliminiše bol i duboko umiri centralni nervni sistem delujući na vezivno tkivo fasciju. On takođe poboljšava cirkulaciju, pospešuje dovod kiseonika i dovodi do detoksikacije organizma. Sama tehnika je inspirisana raznim disciplinama, a rezultat je jednostavna, efektna praksa koju i redovni vežbači i početnici mogu bukvalno odmah da osete u svome telu. Vežbe su spore, uglavnom u ležećem i sedećem položaju gde nam pomagala služe za masažu i rad na fasciji. One su namenjene ne samo ljudima koji praktikuju jogu, već i sportistima, ljudima koji puno sede i najzad svima onima koji vode brigu o svom zdravlju.

Šta je fascija?

Fascija je kolageno vezivno tkivo, isprepletano poput paukove mreže koje tvojem telu daje oblik i formu. Ona je protkana kroz celo telo i prekriva organe, kosti, mišiće, stvara ligamente, tetive i čak okružuje individualna mišićna vlakna. Istorija tvog života je zapisana u tvojoj fasciji. Upravo zbog toga i davno zaceljene povrede mogu i dalje da utiču na tebe i upravo se tu stres i trauma fizički nastanjuju u tvom telu. Kada se u njoj jave čvorovi, kada se zaglavi ili ošteti može da prouzrokuje razne fizičke, ali i emotivne i mentalne blokade. Ova tehnika pomoći će ti da oslobodiš svoju fasciju i stvoriš uslove za nov i zdrav oblik svoga tela.

Radionicu vodi Nina Radovanović

**********************************************************************
Kada: U nedelju, 11. aprila, od 19 do 21 h
Gde: Yoga Studio Namaskar, Vojvode Stepe 259

Broj mesta u sali je ograničen.
Za učesnike u sali biće obezbeđene loptice.
Imamo takođe i online opicju 🙂

Cena radionice:

u sali: 2.000 din.
online: 1.600 din. (ako se opredelite za ovu opciju, potrebno je da kod sebe imate loptice)

*Loptice možete kupiti kod nas po ceni od 1500 din po komadu.

Prijava je obavezna na: nina.radovanovic@gmail.com ili na 0640341011 i uplatom participacije.