Pitanje adekvatne torbe za Joga prostirku postaje vrlo aktuelno kada svoju Joga prostirku morate često da nosite sa sobom, najčešće do prostora u kome vežbate ili na put, ako često putujete.

Taj problem u početku najčešće rešavamo na sebi svojstven način štapa i kanapa, ali posle izvesnog vremena shvatamo da nam ipak treba odgovarajuća torba za prostirku.

Tada ili jurimo nekoga da nam sašije torbu najbolje što zna ili krećemo u potragu za torbom nekog od poznatih brendova opreme za Jogu.

U ovom tekstu uporedićemo 4 torbe za Joga prostirke koje dolaze iz Manduka i Prana asortimana opreme za Jogu, dok ćemo u nekom narednom tekstu dati uporedni pregled nosača (kaiševa) za nošenje Joga prostirki.

Više informacija o torbama i nosačima za Joga prostirke možete pronaći na ovoj stranici.

Manduka Breathe Easy

Manduka Breathe Easy Torba za Joga Prostirku

Ovo je novi model u Mandukinom asortimanu torbi za Joga prostirke. Radi se o Manduka cenovno najpristupačnijem modelu torbi, kojim žele da pariraju konkurenciji u nižem, jeftinijem segmentu torbi.

Manduka Breathe Easy torba je vrlo jednostavna, polovina torbe je zatvorena, dok je druga polovina od rupičastog, mrežastog materijala. To naravno odmah implicira da se ne radi o torbi koja je otporna na padavine, ali sa druge strane odlično provetravanje prostirke i potencijalno preobuke koju smo ubacili u torbu je garantovano.

Manduka Breathe Easy Torba za Joga ProstirkuKvalitet zip zatvarača je sasvim korektan, dok je kvalitet, širina i mogućnost podešavanja kaiša koji ide preko ramena gotovo na istom nivou kao kod znatno skupljih torbi. Ova torba, kao i ostale Manduka torbe, ima i rukohvat na vrhu torbe, tako da je možete i tako nositi na kraćim relacijama.

Breathe Easy torba je pre svega namenjena kompaktnijim, tanjim prostirkama, koje ne traže puno mesta kada se urolaju. Manduka deklariše ovu torbu kao idealnu za Manduka ProLite, Manduka EkoLite ili Manduka Welcome prostirke i ne preporučuje je za znatno deblju Manduka Pro prostirku.

Međutim, ako ste strpljivi prilikom pakovanja prostirke, onda ćete uspeti da u Breathe Easy torbu spakujete čak i Manduka Pro prostirku. Drugim rečima, torba nije mala i upotrebljiva je za gotovo sve modele prostirki.

Manduka Breathe Easy torba ne sadrži posebne džepove za preobuku, mobilne telefone, ključeve i tome slično, radi se o jednostavnoj torbi koja ispunjava osnovni zahtev, a to je lako nošenje Vaše Joga prostirke.

Ova torba je trenutno dostupna samo u crnoj boji.

Cena ove torbe ako je kupujete u našem studiju je 28 eura i torbu možete pogledati i probati u našem studiju.

Prana Steadfast

Prana Steadfast Torba za Joga Prostirku

Ovaj Pranin model torbe za Joga prostirke je u ponudi već duži niz godina i predstavlja odlično rešenje po pitanju jednostavnosti, funkcionalnosti i cene.

Prana Steadfast torba je još jednostavnija za upotrebu od Manduka Breathe Easy torbe. Svi oni koji vole da brzo spakuju svoju Joga prostirku u torbu će posebno voleti Prana Steadfast torbu.

Prana Steadfast ne sadrži zip zatvarač, već se prostirka ubacuje na vrhu prostirke, a onda se vrh torbe samo zatvori stezanjem elastične trake i fiksatora. Zaista jednostavno i efikasno.

Prana Steadfast Torba za Joga ProstirkuOva torba je izrađena od pamuka, dakle radi se o prirodnom materijalu, međutim baš zbog toga torba nije otporna na obilnije padavine. Donji deo torbe je izrađen tako da sadrži poluprozirne otvore preko kojih se vrši provetravanje prostirke i preobuke.

Veličina ove torbe je dovoljna za gotovo sve modele Joga prostirki, nije nikakav problem u nju spakovati ni Manduka Pro prostirku. Sama širina torbe je dovoljna da u nju ubacite i preobuku, ali imajte u vidu da ne postoji posebna pregrada ili džep za probuku, već će biti odmah do prostirke.

Širina, kvalitet i mogućnost podešavanja kaiša koji ide preko ramena nije na nivou Manduka prostirki, ali nije ni loš. Sve dok nosite lagane prostirke, kaiš preko ramena praktično nećete osećati. Situacija se menja na lošije kada u ovu torbu spakujete Manduka Pro prostirku (3.4kg), ali opet nije to ništa strašno.

Prana Steadfast sadrži poseban spoljni džep za mobilni telefon, novčanik i tome slično kao i alku na koju možete zakačiti ključeve.

Sve u svemu vrlo jednostavna i upotrebljiva torba, bićete uvek vrlo zadovoljni kada svoju Joga prostirku treba da ubacite ili izvučete iz ove torbe, jer se to obavlja jako brzo i bez posebne pažnje i koncentracije.

Steadfast torba je dostupna u crnoj i sivoj boji, kao i u zanimljivoj šarenoj kombinaciji boja.

Cena Prana Steadfast torbe ako je kupujete u našem studiju je 30 eura i torbu možete pogledati i probati u našem studiju.

Manduka Go Light 3.0

Manduka Go Light Torba za Joga Prostirku

Ovim modelom već ulazimo u višu klasu torbi za Joga prostirke. Drugim rečima, ova torba je osetno kvalitetnija od prethodna dva modela.

U pitanju je zatvorena torba izrađena od materijala koji je otporan na padavine. Posebna specifičnost ove torbe je spoljni džep izrađen od mrežastog materijala, prvenstveno namenjen preobuci i njenom lakom ventiliranju.

Manduka Go Light Torba za Joga ProstirkuManduka Go Light 3.0 torba se zatvara zip zatvaračem koji je prilično kvalitetan. Kvalitet, širina i mogućnost podešavanja kaiša koji ide preko ramena je odličan. Tu je i rukohvat na vrhu torbe, što još više povećava funkcionalnost i lakoću upotrebe.

Manduka je ovaj model torbe namenila za Manduka ProLite, Manduka EkoLite i Manduka Welcome serije prostirki, međutim, ako ste strpljivi i pažljivi prilikom pakovanja, nećete imati problema da u torbu spakujete i Manduka Pro prostirku.

Pored spoljnog džepa za preobuku, Manduka Go Light 3.0 torba sadrži i dva unutrašnja džepa idealna za novčanik, telefon, ključeve, i tome slično.

Ova torba je dostupna u crnoj boji kao i u zanimljivom printu (Clarity in Chaos), identičnom kao što je torba na slikama.

Cena ove torbe je 48 eura, može se probati i kupiti u studiju Namaskar.

Manduka Go Steady 3.0

I tako torba po torba, došli smo i do reprezentativnog modela torbi iz Manduka asortimana. Radi se o Manduka Go Steady 3.0 torbi, pre svega namenjenoj Joga prostirkama iz Manduka Pro i Eko (5mm) serije.

Manduka Go Steady 3.0 Torba za Joga ProstirkuI ovde se radi o zatvorenoj torbi izrađenoj od materijala koji je otporan na padavine. Torba je većih dimenzija od prethodnih modela, što je i neophodno da bi pakovanje većih i težih prostirki bilo lako.

Manduka Go Steady 3.0 torba ima dve zatvorene potpuno odvojene pregrade, sa dva zip kvalitetna zatvarača. Veća pregrada je namenjena prostirci, dok je druga namenjena za preobuku, telefon, novčanik, itd. Obe pregrade sadrže na krajevima kružne otvore za ventilaciju.

Naravno, i kvalitet, širina i mogućnost podešavanja kaiša koji ide preko ramena je odlična, a tu je i rukohvat na vrhu torbe, pa možete i tako nositi torbu.

Prostirke manjih dimenzija od Mandukine Pro i Eko serije se naravno pakuju vrlo lako, pitanje je samo da li vam je ovakva torba i ovakvih dimenzija potrebna za takve prostirke.

Manduka Go Steady 3.0 je kao i Manduka Go Light torba dostupna u crnoj boji kao i u zanimljivom printu (Clarity in Chaos), identičnom kao print na Manduka Go Light torbi.

Cena ove zaista vrhunske torbe je 68 eura i može se probati i kupiti u našem studiju.

A da ja ipak sebi sašijem torbu

Naravno, to je uvek opcija. Verovatno najjeftinija opcija. Da li i kvalitetnija opcija, nisam siguran.

Možda je najbolje da probate uživo gore navedene torbe, preračunate se i tek onda donesete konačnu odluku.

Dobra vest je da sve ove torbe iz Manduka i Prana programa možete probati i kupiti u Joga studiju Namaskar.

Za više informacija pošaljite SMS ili pozovite broj 064 270 32 02 ili pošaljite poruku preko naše Kontakt stranice.