Yoga Design Lab je relativno nova kompanija na sceni opreme za Jogu, ali kompanija koja je već postala globalno poznata i cenjena. Kako to obično biva, i ovaj brend je osnovao jedan Joga vežbač. U pitanju je Kanadjanin Chad Turner, bivši surfer i Jogi.

Razočaran prilično nemaštovitim i neatraktivnim izgledom Joga prostirki na tržištu, Chad je došao na ideju da pokrene novi brend opreme za Jogu koji će biti bitno drugačiji.

Ta bitna razlika u odnosu na druge proizvođače opreme za Jogu je kombinacija atraktivnog dizajna, inovativne funkcionalnosti i prirodnih i bio razgradivih materijala.

Asortiman Yoga Design Lab proizvoda je zaista bogat i sastoji se od Joga prostirki, torbi za Joga prostirke, peškira za Jogu, traka za Jogu i jako popularnih Joga točkova (Yoga Wheel).

Neke od ovih proizvoda možete kupiti i u Joga studiju Namaskar, a ja ću pokušati da vam u ovom tekstu opišem kompletan asortiman ovog atraktivnog brenda.

Yoga Design Lab Joga prostirke

Yoga Design Lab trenutno u ponudi ima dve serije Joga prostirki: Infinity prostirke i Combo prostirke. Pored njih, u ponudi su i Joga prostirka od plute, kao i Joga prostirke za decu.

Yoga Design Lab Infinity prostirke

YogaDesignLab Infinity Joga Prostirke

Infinity serija Joga prostirki predstavlja ozbiljnu Joga prostirku u svakom smislu. Izrađena je od prirodne gume, ali je površinski sloj najvećim delom gladak i pruža odlično prijanjanje (slično kao Liforme Yoga Mat).

Na površinskom sloju je laserski ugraviran atraktivan dezen. Trenutno su raspoloživa 3 dezena (Mandala, Aadrika i Geo), kao i 4 boje (Aqua – plava, Rose – pink, Lavander – boja lavande i Charcoal – tamno siva).

Dužina ove prostirke je 180cm, širina je standardnih 61cm, dok je debljina 0.5cm. Težina prostirke je 2.8kg.

Ova prostirka je odlično rešenje za ozbiljnije vežbače jer je prilično udobna, a ujedno pruža odličan grip, pogotovo kada se dlanovi i stopala malo oznoje.

Svaka Infinity Joga strunjača dolazi sa praktičnim nosačem prostirki, koji istina neće vašu prostirku sačuvati od kiše, ali će vam rešiti problem nošenja prostirke do Joga studija.

Yoga Design Lab Infinity prostirke možete probati i kupiti kod nas u studiju Namaskar. Trenutnu ponudu ovih prostirki možete pogledati u našem Web Shop-u.

Yoga Design Lab Combo prostirke

Yoga Design Lab Combo Joga Prostirke

Yoga Design Lab Combo prostirke su serija Joga prostirki koja izdvaja ovaj brend po pitanju inovativnosti. Naime, radi se o prostirkama izrađenim od prirodne gume, ali koje na strani na kojoj se vežba imaju integrisan peškir od mikrofibera.

Samo ime Combo sugeriše kombinaciju gumene prostirke i peškira. Gumeni deo prostirke pruža udobnost i stabilnost, dok je deo od mikrofibera tu da spreči klizanje tokom vežbanja, pogotovo u uslovima kada su dlanovi i stopala vlažni od znoja.

Zanimljivo je da se peškir ne lepi za deo od prirodne gume lepkom, već se pod visokom temperaturom spaja sa gumenim delom. Ovo je prednost, jer se ne koristi lepak pa nema štetnih mirisa i isparenja.

Ovo je prostirka koja je pravljena prvenstveno za stilove Joge pri kojima dolazi do obilnog znojenja (Bikram Joga, Hot Joga, Ashtanga Joga), kao i za vežbače koji na časovima koriste i Joga prostirku i peškir. Combo prostirka ima to sve integrisano, pa je vežbačima jednostavnije da vežbaju.

Yoga Design Lab Combo prostirka je standardnih dimenzija, dužina je 180cm, širina 61cm, dok je debljina 3.5mm. Težina prostirke je 1.8kg.

Dostupna je u priličnom broju dezena, što je i razumljivo kada znamo da je površinski sloj ustvari peškir.

I ova prostirka dolazi sa nosačem prostirke, pa ne morate brinuti kako ćete transportovati svoju prostirku.

Pored ovog standardnog modela Combo prostirke, dostupna je još i Commuter verzija koja je identična Combo verziji samo su debljina i težina manji i iznose 1.5mm odnosno 1.3kg respektivno.

Za one koji često putuju, tu je i Travel verzija debljine svega 1mm i težine 0.8kg. Ova prostirka se može pakovati kao odeća, pa je zato prilagođena lakom transportu na putovanjima.

Yoga Design Lab prostirka od plute

Joga prostirka od plute ima dva sloja: sloj od prirodne gume koji je tu da pruži udobnost i stabilnost i sloj od plute koji treba da pruži odlično prijanjanje.

Dimenzije ove prostirke od potpuno prirodnih materijala su dužina 178cm, širina 61cm dok je debljina 3.5mm. Težina prostirke je oko 1.8kg.

Za sada je dostupna samo sa Mandala dezenom, a osnovna boja prostirke je, naravno, boja plute.

Torbe za Joga prostirke

Ukoliko vam je potrebna torba za nošenje Joga prostirke, onda Yoga Design Lab ima rešenje i za taj problem.

Torbe su, pretpostavljate, vrlo atraktivno dizajnirane i prilično velike. U njih će stati vaša Joga prostirka, ali i preobuka i još neke sitnice.

Imaju i praktične džepove na spoljašnjoj strani za telefon, ključeve, novčanik, itd. Kaiš je udoban i može se podešavati.

U principu, radi se o jednom modelu, ali dostupnim u desetak vrlo lepih dezena i boja.

Yoga Wheel

Yoga Design Lab Yoga Wheel

Još jedan proizvod koji potvrđuje priču o inovativnosti Yoga Design Lab kompanije.

Da, slični rekviziti i pomagala postoje već decenijama, međutim, Yoga Design Lab je svojim Joga točkom prilično podigao lestvicu.

Dizajn ovog Joga točka je ono što nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Deo na koji se oslanja telo je mekan i iscrtan zanimljivim dezenom. Unutrašnjost točka je izrađena od kvalitetne plastike, potpuno je glatka i sjajna.

Inače, Yoga Wheel je vrlo koristan rekvizit za produbljivanje položaja, posebno ekstenzija i pomaže u otvaranju grudnog koša i ramena.

Prečnik Joga točka je 32cm, dok je širina dela na koji se telo oslanja 13cm. Težina Joga točka je 1.3kg.

Dostupan je u 3 dezena (Mandala, Aadrika i Geo) i 2 boje, crnoj (Night) i svetlo braon (Cork).

Yoga Design Lab Yoga Wheel možete probati i kupiti u Joga studiju Namaskar. Na ovoj stranici možete pogledati trenutno raspoložive dezena i boje za ovaj atraktivni Joga točak.

Peškiri

Yoga Design Lab Peskiri za Jogu

Peškiri koji nose Yoga Design Lab logo su izuzetno kvalitetni, savršeno upijaju znoj i pružaju odlično prijanjanje pri vežbanju u kome dolazi do obilnog znojenja.

Radi se o peškirima koji se postavljaju preko cele Joga prostirke sa principom delovanja da što su vlažniji to bolje prijanjaju na prostirku.

Izrađeni su od mikrofibera (od 100% recikliranih plastičnih boca) i dezen je odštampan bojama koje su bazirane na vodi, dakle nisu škodljive po zdravlje.

Kada već pominjemo dezene, onda treba znati da su dostupni u nekih 20-ak vrlo lepih i atraktivnih dezena. Dužine su 182cm, dok je širina 61cm. Težina peškira je oko 0.3kg.

Prvenstveno su namenjeni časovima Joge koji potenciraju znojenje (Ashtanga Joga, Hot Joga i Bikram Joga), ali će odlično poslužiti i na regularnim časovima Joge ili kao peškiri za plažu.

Pored peškira koji su dimenzija kao Joga prostirka, Yoga Design Lab ima i ručne peškire koji su isto vrlo korisni kako na časovima Joge (ili tokom neke druge fizičke aktivnosti), tako i tokom svakodnevne upotrebe. Izrađeni su od istog materijala i u sličnim dezenima kao i klasični peškiri za Jogu.

Joga rekviziti

Yoga Design Lab Trake za Jogu

Trake za Jogu su vrlo korišćen Joga rekvizit i Yoga Design Lab nudi svoju verziju u dezenima koji odgovaraju dezenima korišćenim za Joga prostirke, torbe i peškire. Naravno, trake imaju metalnu kopču koja omogućava da se dužina trake fiksira i tako pomogne u mnogim Joga pozama.

Od Joga blokova u ponudi imaju blok od plute sa već poznatim Mandala printom.

Ukoliko ste zainteresovani za neki Yoga Design Lab proizvod koji ne možete pronaći u našoj Web prodavnici, javite se putem naše Kontakt stranice ili pozovite ili pošaljite poruku na 064 270 32 02. Velika je verovatnoća da taj proizvod možemo poručiti za vas i da će biti u Beogradu za nekih 2 do 3 nedelje.